dimecres, 30 de gener del 2008

I a mi què la borsa?

D'uns anys ençà sembla que és més important l'economia que les persones. Mentre l'economia vagi bé, la gent que es foti de gana. Així, s'ha especulat amb un bé de primera necessitat com l'habitatge, s'ha degenerat l'alimentació fins a l'extrem que ja no hi ha temporades, i el transport d'aliments d'altres bandes del món és un dels motius de contaminació més importants, alhora que perjudiquen els països productors els quals segueixen mantenint una economia colonial (dependent de la metròpoli).

Però aquí res no sembla importar, la TV3 es dedica a informar a tothora dels resultats de la borsa:"ha baixat mig punt percentual", diuen. I què collons vol dir això? Qui ho entén que no sigui especialista? Això ha d'anar a una tele pública? I fins i tot hi ha un programa fixe per l'economia. El bombardeixos sobre una suposada preocupació del preu del cru i l'economia és constant. Doncs preocuparà als fabricants de cotxes! I servirà per justificar la guerra de l'Irak, però a mi m'importa més el preu de la llet i d'altres aliments bàsics, i és ben conegut que per no molestar a l'economia resulta que es limita la producció. Resultat? Ara ens puja el preu dels aliments bàsics com el pa també... i culpen l'economia mundial! Quina barra.

Doncs goita, per mi els qui vulguin fer calers especulant, si els surt malament, que es llencen daltabaix d'un edifici de 20 plantes, però que ens deixin tranquils. No tenen vergonya d'anunciar, després de queixar-se que tot va malament, els resultats d'escandol de guanys? Milers de milions d'euros de guanys de grans empreses multinacionals, dels quals els ciutadans no en veiem ni cinc. I a sobre pretenen que nosaltres ens preocupem "per l'economia". A mi la seva economia me la bufa, el que em preocupa és tenir per menjar i per viure.