dimarts, 9 de setembre del 2014

Pedro Sanchez del PSOE un altre...

No hi ha res a fer amb l'estat espanyol, ni ens entenen ni ens han entès mai ni ens volen entendre. I l'enèsim exemple és el "nou" (entre cometes "nou "perquè fa i diu el mateix discurs de sempre dels qui van pactar amb la dictadura al 78) dirigent del PSOE. Ja ho va dir aquell: "no hi ha res més semblant a un espanyol de dretes que un espanyol d'esquerres"...si és que a aquests del PSOE se'ls pot anomenar ja d'esquerres, perquè mirant el seu programa són lliberals de centredreta i gràcies.

Li ha faltat terra per a manca de dos dies per a la Diada parlar de "la festa" de tots catalans. Quin festa? Però a aquest tio què li passa? Festes són les del Tura a Olot, les de la Patum de Berga i la Mercè a Barcelona... però la Diada? La Diada és una data reivindicativa, a veure si ens anem aclarint. No pas cap "festa"! El fet que durant la transacció (com diu l'historiador Bernat Muniesa) s'empassessin acríticament l'herència franquista i acceptessin la monarquia com a sistema d'estat sense piular, per tal d'agafar-se a una poltrona que molts encara no han deixat anar, no converteix la Diada en una "festa", per molt que diguessin que seria festiu laboral, en comptes de Sant Jordi. Per una imposició de l'estat, que no deixava més dies de festa a les seves "autonomies". Això sí, el 12 d'octubre, el dia de la Raza reconvertit, com un embut obligat!


Fa poc més de 100 anys que es commemora l'11 de Setembre, i ja des dels seus inicis va ser una diada reivindicativa de la voluntat dels catalans d'esdevenir lliures. La primera manifestació va ser reclamar la llibertat dels mobilitzats per protegir el monument a Casanova que uns depravats (potser alguns Guardies Civils com els que actualment roben banderes??) atacaren tot destrossant les ofrenes dipositades. De llavors ençà, l'11 de Setembre no va ser cap festa, i així ho va entendre el règim franquista prohibint qualsevol mostra de catalanitat, en general, però especialment aquell dia. Tot i que als anys 70 militants catalans instal·laven altaveus a la Plaça Catalunya per fer sonar Els Segadors l'11 de setembre.

En resum, que els idiotes del PSOE, i els seus llepaculs de la sucursal d'aquí, no entenen (ni volen entendre) absolutament res. Almenys podrien tenir la boca tancada quan parlen "dels catalans", perquè a mi ni  m'han representat ni me representaran mai. Què ha de reflexionar Mas, segons Sanchez? No entenen que la voluntat d'esdevenir lliures és del poble de Catalunya, i no d'un partit o d'un polític o altre. No tenen cultura política ni democràtia a l'estat espanyol, i això es nota molt quan fan aquesta mena de vòmits de declaracions només per alimentar la caverna mediàtica troglodita mesètica.

Ja he gastat prou el teclat amb aquests ignorants. La millor resposta, passat-demà a la V de VICTÒRIA! 


1 comentari:

Setembre Negre ha dit...

Subtil, un escrit molt subtil
(que subscric al cent per cent).

De tan diplomàtic i políticament correcte a voltes costa agafar el posicionament de l'autor.