dijous, 7 de novembre del 2013

Canal 9 i la hipocresia

El PP tanca Canal 9, i els treballadors es tanquen a dins com els grecs. Ara sembla que els treballadors s'adonen de tots els despropòsits d'aquests canal. És una actitud com a mínim hipòcrita, haver callat durant 15 anys i ara treure la bandera del valencià (ni ara s'atreveixen a dir-ne català) i de l'ètica professional, quan són els pioners de la tele escombraria, amb programes com Tómbola, i el valencià es limitava als telenotícies i alguna coseta més. Ara apareix Iolanda Marco amb la seva carteta dient el que ja sabíem fa temps, però ells callaven fins abans d'ahir. Per alguna cosa era un canal un amb 4 de share.

Això tampoc treu greuetat a l'actitud feixista i censora del PP. Tot i que tampoc sorprèn: ja havien tancat els repetidors que portaven el senyal de TV3 i multat els propietaris. Està en la línea de carregar-se tot es que faci olor a català, no per canal 9, sinó perquè alguns com l'ABC ja se freguen les mans pensant en tancar TV3, segons ells, una fàbrica d'independentistes.

L'ERE no acceptat, només ha estat una excusa. La realitat és que la gestió política d'aquest canal, nascut per evitar la visió de TV3, ha estat nefasta. Tenien més treballadors que tele 5, Antena 3 i la Sexta junts. Allà, anaven a parar endollats, amics, familiars i saludats del PP a cobrar un sou públic sense que molts d'ells sabessin ni tals sols què hi anaven a fer. A més, com que es veu que eren pocs, extarnalitzaren la producció de programes. Tot plegat convertí C9 en la tele més endeutada de l'estat espanyol.

Diu el PP que prioritzaran els serveis als ciutadans, abans que gastar 40 milions d'euros en la tele. Deixant de banda que C9 era un servei públic (en teoria), és curiós que se recordin ara de les escoles, quan tenen 14.000 alumnes que volen estudiar en català i no poden, perquè el govern del PP no els ofereix plaça. També resulta cínic per part del PP que temporades passades es gastessin més de 100 milions d'euros en pagar drets als clubs de futbol valencians. Diners pagats mitjançant la caixa mediterrania, amb la mediació d'elements encausats a la trama Gürtel.

També està bé que es recordin després dels desastres de les ciutat de les arts, l'aeorport de Castelló, la visita del papa (coincidint amb els desastre del metro de valència, que no va merèixer cobertura per part de C9), la copa de vela, el Cabanyal, la fòrmula 1, Terra Mítica ( amb la prèvia crema de terrenys per urbanitzar) o la ciudad de la luz,  entre d'altres d'altres. Sense comptar que el de valencia és el litoral més trinxat de la península i de tot Europa.

I de tot això què en deia C9? Res. Res de res. Ni paraula de les imputacions de Camps, ni de cap altre membre del PP mai. A C9 tot eren falleres, processons, futbol i "egpana va bien". I seguint la línia blavera del PP, si alguna cosa anava malament era culpa dels catalans.

Ara, els treballadors de C9 ploren, però la realitat és que no es trobarà a faltar la seva vergonyosa submissió al PP. Pel que fa als feixistes del PP, mai van acceptar la correspondència d'emissions amb TV3 i les illes, el que podria haver significat un salt en nombre de potencials televidents, pel que ja els està bé eliminar un mitjà, si com preveuen les enquestes no el podran controlar a partir de les properes eleccions. La seva dèria és no reconèixer la unitat lingüística.