dimecres, 7 de novembre del 2012

Com configurar l'idioma del navegador Chrome


Sembla que no pugui ser, però ho és: encara a hores d'ara resulta que hi ha moltíssima gent que no sap configurar l'idioma del navegador.

Mires les estadístiques de visites a les webs i veus un alt percentatge de gent que ha llegit la versió en català, que no han carregat la versió en castellà, és a dir, catalanoparlants, però ves per on quan vas i mires la configuració dels usuaris només entre el 2 i el 4% naveguen en català!

Així que, per si serveix d'ajuda a algú, recordem: la interfície del navegador, l'idioma en el quan veiem el programa, els botonets per entendre'ns, no és la configuració d'idiomes. Tu pots tenir el navegador en àrab, si vols, però pots configurar que l'idioma de navegació sigui el català. Això només vol dir que en cas de trobar versions de les webs en aquest idioma te les ensenyarà preferentment en català, per molt que tu vegis el teu navegador en xinès o suec.

És important que ens configurem el navegador en català, perquè moltes empreses de programari, per exemple, o multinacionals, fan servir aquestes estadístiques per decidir en quin idioma fer els seus productes. Si resulta que els catalans no deixem rastre de la nostra presència, quina gràcia.

No serveix de res reclamar programari en català, si després no fem ni el petit esforç de configurar el nostre navegador en català. Així que aquí va:
Ves al menú dalt a l'esquerra i obre l'opció "Configuració"















Baixa l'scroll i desplega les opcions avançades














Baixa una mica i veuràs l'opció d'idiomes.


























Baixa una mica per incloure idiomes




















Obre "Afegeix", desplega i tria idioma. Finalment "d'Acord" i "D'acord".